Entree 2.0, een introductie

Updated 28/2/19 by Tilly


Entree 2.0, de plek voor  voor het ontdekken van en het navigeren door informatie. Entree is een digitaal bureaublad, en bij uitstek geschikt om je dag mee te beginnen. Het functioneert als een startscherm die je leidt tot alles wat je gedurende de dag (of nacht) nodig hebt om je werk gedaan te krijgen. Een rustiek, overzichtelijk design, vol informatie. Het ontwerp is geïnspireerd door mobiele operating systems, zoals tablets en smartphones; simpel, intuïtief en een portaal tot wie of wat je wilt bereiken. Entree is opgedeeld in drie schermen; home, feed en de hub.

Via dit icoon 🎧 op home kunt u te allen tijden doorklikken naar deze en andere support artikelen. Deze zijn ook vindbaar door op onderwerp te zoeken in de hub.

Branding: met een simpele handeling past u de look en feel van de applicatie aan in de stijl van de eigen organisatie. Voeg uw eigen logo, een passende achtergrond en de kleuren van uw huisstijl toe.  

Home

Een rustiek startpunt met een dashboard dat in een blik de belangrijkste organisatie updates deelt. Bij het standaard abonnement kan deze aangepast worden naar de specifieke organisatiebehoefte: 

Dashboard: widgets en componenten tonen persoonlijke alsmede organisatie specifieke informatie. Aan de rechterkant van het scherm staat de lokale tijd en weersinformatie, alsmede links naar de persoonlijke outlook kalender. Links kunnen we tot 5 widgets getoond worden. Widgets halen data uit SharePoint die vervolgens getoond wordt via iconen en  aanklikbare links.  Op dit moment zijn de volgende widgets beschikbaar:

 • Alerts: informeer snel de organisatie over belangrijke situaties. Bijvoorbeeld vroege sluiting van het kantoorpand in verband met een feestdag of om aandacht te vragen voor een medewerkers enquête. 
 • People: een overzicht van jarigen en nieuwe collega's. 
 • Taken: een overzicht van alle open SharePoint taken.
 • Tips: een 'tip van de dag' toont dagelijks nieuwe tips om meer uit Office 365 en entree te halen. Deze lijst van tips is aan te vullen met organisatie specifieke tips; denk aan tips over de juiste wijze van vakantiedagen aanvragen, of een introductie tot een nieuwe applicatie. 
 • Bedrijfsagenda: informeer alle medewerkers over op handen zijnde events, organisatiebreed of gericht op bepaalde afdelingen.
 • Teams and groups: een overzicht van jouw Office 365 teams and groups. De groep/het team waarin als laatste activiteit is geweest wordt gehighlight.

Feed


Een overzicht van intern  - en extern nieuws, alsmede social feeds die relevant kunnen zijn voor de organisatie c.q. branche. Er zijn drie feed soorten:

Intern nieuws:  de  feed pagina verzamelt automatisch alle SharePoint communicatiesites en toont ze hier. Deze feed kan kan gefilterd worden op onderwerp/bron (communicatiesite, team, group, afdeling, etc.)

Social feed: hier wordt de persoonlijke Yammer feed getoond. Standaard kan deze worden aangepast naar de feed van een specifieke bron (persoon, groep, onderwerp). Op termijn zal dit uitgebreid worden met andere vormen van social media.  

RSS: in standaard kunnen extra nieuwsbronnen worden toegevoegd via RSS. Denk bijvoorbeeld aan de nieuwsberichten op de externe website, van partners of media met branche specifieke informatie.   

Hub

De hub is de plek om informatie beschikbaar te stellen en te vinden. Het portaal tot alle documenten, mappen, applicaties, mensen en organisaties die je nodig hebt om je werk uit te voeren. Alles binnen max 3 klikken. Begin de titel of beschrijving van het gewenste document te typen, en maak gebruik van de filters en tabs (apps, inhoud, sites, etc.) om de zoekactie nog specifieker te maken. Maak de hub nog meer eigen door persoonlijke en organisatie specifieke links toe te voegen aan de hub. 

Gebruik de hub voor:

 • toegang tot persoonlijke links: iedere medewerker kan links naar veelgebruikte documenten, sites en tools toevoegen voor eigen gebruik.  
 • toegang tot organisatielinks: medewerkers kunnen links toevoegen die interessant zijn voor de hele organisatie of voor een specifieke afdeling. Bijvoorbeeld links naar de HR documentatie, of links naar de applicaties die de Finance afdeling gebruikt (Erp systemen, externe data sources).
 • het vinden van SharePoint sites en mensen: de hub doorzoekt alle sites en profielen in de SharePoint/Office 365 omgeving.
 • het vinden van Link collecties:  er kunnen collectie aangezet worden naar bekende applicaties en toepassingen zoals MS Word, MS Excel en andere applicaties binnen Office365. Maar bijvoorbeeld ook links om acties te jumpstarten binnen bekende tools als MS Dynamics, Jira, Salesforce en meer, bijvoorbeeld 'voeg klant toe'. 
 • het doorzoeken van data in toegevoegde bronnen, bijvoorbeeld het huidige klantenbestand of productassortiment.    

Als het gebruik van entree 2.0 product bevalt mag je dit natuurlijk delen met vrienden/collega's. Maak je hen ook weer blij😉Alle gebruikers die entree 2.0 installeren tijdens de launch periode, ontvangen een levenslange gebruikerslicentie.  Een cadeau dat we graag aanbieden omdat we best trots zijn op deze mijlpaal. 


How did we do?